Založ si blog

Mal istý bývalý slovenský premiér pravdu?

K napísaniu tohto článku ma primälo vyjadrenie istého bývalého slovenského premiéra v médiách, že za jeho vlády nebol perzekvovaný žiadny novinár. Keďže niekdajší jeho najbližší spolupartajník tvrdil, že pán premiér používa lož ako pracovnú metódu, dalo by sa teoreticky pochybovať, či to tak naozaj bolo.

V čase ich vládnutia som vydával v Topoľčanoch malý lokálny občasník TŔŇ, v ktorom som si dovolil napísať ja alebo i iní pisatelia čo-to o spôsoboch ich vládnutia so zameraním najmä s dopadom na náš re­gión. Môj priateľ a pomerne úspešný podnikateľ tam napríklad uverejnil svoj názor na privatizáciu závodu na výrobu a opravu poľnohospodárskej techniky. Dvaja vtedajší privatizéri toho závodu sa z článku cítili takí dotknutí na svojej ctihodnosti, že nemohli spávať, a tak zažalovali autora za strašnú morálnu ujmu a finančnú satisfakciu. Pani okresná sudkyňa súcitila s dotknutými privatizérmi a bravúrne odsúdila autora článku na pokutu dvakrát stotisíc korún, aby sa mohli privatizéri konečne vyspať. To nebolo všetko. Keďže podnikateľ sa vzpieral a podnikal všelijaké politické protiakcie naďalej, naši mocní hlaváči, ako to u nás majú vo zvyku, spojením sudcov, okresného prokurátora, úradníkov na pozemkovom úrade a daňovom úrade spochybnili vlastníctvo pozemku, na ktorom si podnikateľ celkom legálne postavil prevádzkové haly. V banke mu zablokovali účet, nemal prístup k úverovým zdrojom a nemohol prefinancovať zákazky, ktoré sa mu naskytli zo zahraničia. Smerovalo to ku krachu a nemohol zaplatiť zamestnancom ani dane. To je dobrý dôvod nepohodlného podnikateľa zažalovať, a tak z neho urobiť ekonomického kriminálnika a odsúdiť ho na nepodmienečný trest. Tak sa aj stalo!

Aj keď spomínaný autor-podnikateľ nebol doslova profesionálny novinár a s prižmúrením očí by sme mohli dať zapravdu tomu istému bývalému slovenskému premiérovi, ale mnohí si pamätajú, ako sa vtedy sem-tam prihodilo, že nejakému novinárovi zhorelo auto pred barákom, dostal nakladačku od neznámych ľudí, vychádzali vybielené stránky novín len s velikým nápisom ZNEPOKOJENIE. Písali sa zákony na postih neposlušných novín a vydavateľov a nejaký Wiliam Orme posielal všelijaké demarše a Výbor na ochranu novinárov umiestnil toho istého bývalého slovenského premiéra do prvej desiatky nepriateľov tlače v šírom svete. To je len malá pripomienka pre tých, ktorí majú enormne vyvinutú časť mozgu, kde sa sústreďuje krátkodobá pamäť a pán istý bývalý slovenský premiér sa spolieha vo svojich vyhláseniach na takých. Aby som však nepísal svoj blog len o veciach, ktoré sú všeobecne známe, napíšem niečo aj o mne a mojom prípade.

Blog  na tomto mieste prerušujem a kto chce, môže ho dočítať v digitálnej brožúrke „Nemilujem Slovensko a iné blogy“, ktorú si každý môže zdarma stiahnuť z nasledujúceho linku kliknutím naň (prípadne zároveň stlačiť kláves ctrl), alebo si link skopírujete a vložíte do webového prehliadača:

http://www.1000knih.sk/obchod/nemilujem-slovensko

Nadväzujem týmto na svoj predchádzajúci blog, v ktorom som už túto adresu uviedol, najmä pre tých, ktorí ho nečítali alebo si e-borožúrku s blogmi zatiaľ nestiahli. Kto sa tak rozhodne, môže sa dozvedieť, aké špinavé finty štátna moc na Slovensku používa a čo je zač tento štát, v ktorom politici praktizujú likvidáciu nepohodlných novinárov a občanov prostredníctvom štátnych represívnych orgánov. V tieni najnovšieho prípadu – vraždy novinára Kuciaka, treba ukázať, že je tu množstvo iných nedoriešených a zmanipulovaných prípadov, a že sa mafiánske praktiky začali praktizovať už pred rokmi, a dosiaľ nie je možné ich doriešiť.

Dušan Vaňo, Topoľčany

Tretina väznených v Čechách je odsúdená nespravodlivo. Ako je to u nás?

05.11.2020

V minulých dňoch som sa dostal prostredníctvom internetu k dvom zaujímavým informáciám z oblasti dodržiavania ľudských práv a výkon spravodlivosti v Čechách. Linky: https://www.petice.com/petice_spolku_rodiny_obti_eske_justice_na_zmnu_trestniho_adu_a_trestniho_zakona?fbclid=IwAR3m5zq67p_Em8gvi2d9-4aEgF6oWtQD7UluzcqfZTBnJgWfu-kBRx32rC8%23sign https://manifestiav.cz/ V prvom [...]

Co blázníte, vždyť jsou tady lidi!

11.01.2019

Túto emotívnu výzvu vyriekol dobrý vojak Švejk, keď sa vyhrabal spod trosiek po salvách nepriateľského delostrelectva na postavenie vojsk cisára pána. Švejkovu výzvu nikto nebral vážne, ako dnes veľmi dobre vieme a mlátilo sa to hlava-nehlava viac než štyri roky. Milióny ľudí na to doplatilo životom. A to netreba ani spomenúť tú nasledujúcu svetovú mlátenicu, v ktorej [...]

Za tú našu slovenčinu

22.11.2018

Slovenský jazyk je naj na svete, ako sa sem a tam dočítam. Je najkrajší, najľubozvučnejší, najťažší… Ale je to skutočne tak? Je skutočne najkrajší? Čo na to Maďari, ktorým sa zdá, že ten ich je najkrajší? Alebo Francúzi s tou ich francúzštinou? Alebo trebárs Afričan čo hovorí jazykom kikongo či kikuju a mnohí iní obyvatelia planéty, čo hutoria takmer so [...]

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 08:14

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 9
Celková čítanosť: 24950x
Priemerná čítanosť článkov: 2772x

Autor blogu

Kategórie