Založ si blog

Co blázníte, vždyť jsou tady lidi!

Túto emotívnu výzvu vyriekol dobrý vojak Švejk, keď sa vyhrabal spod trosiek po salvách nepriateľského delostrelectva na postavenie vojsk cisára pána. Švejkovu výzvu nikto nebral vážne, ako dnes veľmi dobre vieme a mlátilo sa to hlava-nehlava viac než štyri roky. Milióny ľudí na to doplatilo životom. A to netreba ani spomenúť tú nasledujúcu svetovú mlátenicu, v ktorej obetí bolo podstatne viacej. Je na to jednoduché vysvetlenie, lebo ľudstvo je príliš hlúpe (ľudské) a na dobré rady a výzvy nedá. Ľudia sú už raz takí, nepoučiteľní! Hlavne tí, čo si prisvojujú právo rozhodovať o tom, ako majú ostatní ľudia myslieť a jak konať. Takýchto ľudí označujeme za politikov.

Už dávnejšie sme prišli na to, že politici sú škodná, ktorá zo svojej prapodstaty má za hlavnú úlohu ľuďom škodiť. Bolo to tak vždy v minulosti, keď rozpútali množstvo vojen, vrátane tých dvoch spomínaných, svetových. Uviedol som schválne číslovku dve, lebo chcem poukázať na osvedčené ľudové rčenie, že do tretice všetko najlepšie. Mali sme tu dve svetové vojny, a tak zákonite musí prísť i tá tretia, aby sa potvrdila životná skúsenosť našich predkov. Kvalitatívne to môžeme zobrať aj z iného konca a bude to potom vojna najhoršia.

Vojny vznikajú zo všelijakých absurdných dôvodov. Súčasníci si zvyčajne ani nevšimnú, ako sa ten dôvod vyvinul. Vyvíja sa vždy postupne a až historici ho vedia pomenovať, ale je to už spravidla neskoro, po funuse. Na dobré rady a výzvy nikto nedá, ako nás presvedčil i Švejkov pokus, ale i pokusy mnoho iných rozumných, rozhľadených, ale nie príliš ambicióznych ľudí, aby sa nastrkali medzi politikov, lebo sú na to príliš slušní. (Nemyslím samozrejme tých, čo sami seba nazývajú slušnými politikmi. To je len finta na voličov a aby si zaistili plné válovy, pri ktorých sú akurát schopní krochkať, ako chcú dobre aj ostatným. Nechcú!)

Myslím na tých, ktorí ukazujú na súčasný plazivý dôvod, ktorý tú tretiu svetovú privodí. Je im jasné zo stavu súčasnej Európy, že ten dôvod vzniku vojny je v šírení islamu nekontrolovanou migráciou. Sú však zahriakovaní a umlčovaní hlúpymi, skorumpovanými ale mocnými politikmi a sú ciachovaní hanlivými prívlastkami ako rasista, fašista, nacista, populista, xenofóbista… Všemocní skorumpovaní politici a ich novinárski lokaji (sami seba označujúcich za slušných) sa oháňajú ľudskými právami, náboženskou slobodou, humanitou, toleranciou samozrejme len potiaľ, pokiaľ sa to týka ich agendy. Keď sa ohlásia oponenti, tak tí sú hneď mrchaví, s tými nelichotivými prívlastkami, ktorých treba trestať a zakázať.

Mnohí argumentujú tým, že veď sa vlastne nič nedeje. Zvlášť u nás, kde je len zopár vyznávačov islamu. Tak čo s tým robiť cáviky? To sa však veľmi rýchlo môže zmeniť a vývoj k tomu smeruje pod gesciou tých mocných politikov (tzv, slušňakov, dobroserov, slniečkárov). Tvrdia, že islam je mierumilovné náboženstvo a náboženstvá musíme tolerovať, veď máme tú náboženskú slobodu zaručenú ústavou, ľudskými právami a musíme chrániť milióny chudobných analfabetov, lebo sa sami nevedia o seba postarať. Tí mudrlanti nám tvrdia, že výmena obyvateľstva je prirodzený dejinný proces, ktorý sa praktikoval počas celých ľudských dejín. To, že naši európski predkovia sa storočia tejto dejinnej prirodzenosti bránili so zbraňou v ruke, je zrejme historický omyl. Európa potrebuje novú krv, pracovné sily, ktoré nám zaistia dôchodky.

Môžeme sa, najmä naši potomkovia, tešiť na tie dôchodky, čo nám zaistia tí analfabeti, ktorí k nám prichádzajú z krajín, kde práca je ponižujúca činnosť a svoju existenciu majú založenú len na priživovaní, vojnových výbojoch a šírení islamu. Robili to tak po stáročia od jeho vzniku, až keď im Sobieskeho vojská pri Viedni dali cez kokos. Odvtedy sa kresťanská civilizácia zbavila cez renesanciu a osvietenstvo svojej božskej kresťanskej predurčenosti a začala sa spoliehať viac na civilizačný a technický pokrok, ktorý jej umožnil islam si držať od tela. Poctivou a tvorivou prácou tu zaistili pre svojich obyvateľov slušnú úroveň žitia. O tú úroveň tu teraz ide, lebo islam učí, že jeho vyznávači majú právo, aby im neverci tú úroveň zabezpečili. Je to ich právo dané Alahom a jeho prorokom Muhamadom. Píše sa o tom v Koráne.

Ak neveríte, tak si ho prečítajte. Ja som to tak urobil. Predtým som si prečítal, ako pomerne sčítaný človek, aj Manifest komunistov a Mein Kampf (v slovenskom preklade Môj boj). Tieto knihy, ako aj ich autori, sú legálne zakázané, prinajmenšom zamlčované. Nie som literárny kritik ani ideológ, aby som sa k obsahu týchto dvoch kníh vyjadroval, ale ako laik môžem po prečítaní skonštatovať, že je tam plno dobových blábolov, ktoré dnešný človek nemusí brať vôbec vážne. Píše sa tam síce o triednom alebo národnom boji, ale nikde sa tam nepíše, aby svojich ideologických odporcov zabíjali, ako sa to píše na mnohých miestach v Koráne.

Zabíjejte nevěřících, kdekoliv je naleznete. Je to český preklad a tá veta sa v mnohých obmenách v Koráne opakuje. Mierumilovné sa mi to nezdá a zrejme to ani v arabčine nebude mierumilovnejšie. Pritom nejde len o nejaký dobový blábol, lebo Korán je nadčasový, platný do posledného interpunkčného znamienka a nič sa na ňom nesmie meniť, ako tvrdia imámovia. Ak si niekto myslí, že existuje nejaký iný Korán, tak je poriadne natvrdlý, alebo riadne finančne podmazaný nejakým zazobaným zbohatlíkom, čo si zaumienil prevrátiť svet naruby.

A čo tak Korán a islam zakázať tak ako ideológiu fašizmu a komunizmu? Islam je v prvom rade ideológia a nie náboženstvo. Rozdiel medzi týmito pojmami je väčšine vzdelaných ľudí jasný a prišli na to už pred vyše tisícročím na dvore kráľa Karola Veľkého, keď oddelili svetskú moc od náboženskej a odvtedy sa tento princíp viac-menej v civilizovanom svete dodržiaval. Mnohí oponenti argumentujú, že aj kresťanstvo má toho dosť za ušami. Lenže odvtedy sa kresťanstvo vynovilo v renesancii, osvietilo v osvietenstve a pozeráme sa naň cez prizmu technických a vedeckých poznatkov novoveku a nie stredovekými očami, tak ako je to v Koráne. Tento stredovek nám chcú tí nevzdelanci sem zaviesť a naši vítači z neziskoviek a z európskych inštitúcii a vlád ich v tom podporujú.

Pokiaľ sa to nezmení a ten plazivý dôvod vzniku vojny nestopneme, tak príde doba, že v tých oblbnutých zmäkčilých obyvateľoch Európy sa prebudí bojový duch bývalých Vikingov, Anglosasov, Gálov, Trákov, Markomanov, ale i Slovanov Hunov a Baltov. Lebo zabíjať sa v teroristických útokoch tými stredovekými primitívmi nenechajú na furt. Potom nastane otázka pre „humanistov“, kto to prežije? Už nepôjde na šabličky, patrónky, klasické výbušniny a bombičky, lebo pokrok sa nezastavil ani v tejto oblasti. Nechcem sa tu hrať na Nostradamusa ani babu Vangu, ale už aj staroveká Sybila predpovedala, že preživšie ľudstvo sa zmestí pod vozovú plachtu. Ktovie, či sa tam dostane aj nejaký historik, aby dodatočne, po funuse, uviedol, prečo a ako tá vojna vznikla. Hoci by dnes ešte stačilo rešpektovať a renovovať dobrú radu dobrého vojaka Švejka a vyzvať tých európskych slniečkárov a dobroserov, aby nebláznili, veď tu žijú v Európe ľudia.

Post scriptum: Tento článok som vôbec nechcel uverejniť, pretože, ako som prednedávnom na to prišiel, je zbytočne písať články a uverejňovať ich. Je tu hyperinflácia slov a dneska už ani nikto nečíta, len sa píšu sprostosti a kritizujú oponenti, ale poslal som ho priateľke z Čiech Andulke, s ktorou si preposielame nápady a myšlienky. Poslala mi odpoveď a tá ma presvedčila ten článok predsa len uverejniť aj s jej časťou odpovede, ktorý pripájam. Jej názory sú platné aj u nás, lebo pochádzame z jedného hniezdiska.

Andulka: S Tvým článkem já souhlasím naprosto a klidně se pod to podepíšu. Pro mě je současná politika dobře promyšlená akce neboli dobře připravený zločin zbrojních a finančních korporací, za účelem rozvrátit Evropu. Ekonomice nejlépe vyhovují války, bomby, nenávist, bída ,atd. Otázka je: Komu to slouží?

Já mám v tomto jasno, nejsem vůbec nijak chytrá, ale nejsem ani zase tak omezená, abych si neuměla dát některé věci dohromady. Nebyla jsem v komunistické straně, protože jsem byla víc než upřímná a drzá. Důsledky jsem nesla se vztyčenou hlavou a nebylo to jednoduché. Moji prací bylo plnit plán, odpovídat za kvalitu, za mzdy lidem a také obhajovat svůj závod, kde měli rej ti „chytřejší“. Mohli si tvořit svůj vlastní svět, na rozdíl od nás,co jsme tvrdě makali na Ostravsku, a živili Prahu a pražáky, aby se měli dobře. Oni jezdili na svoje chaty od pátku do neděle zatím co my, dělníci, chodili i v sobotu dohánět plnění plánu, který byl tak velkopansky nastavený a byli jsme jim k smíchu.

Nikdy jsem neobdivovala Havla, ani ty jeho přátele z dizidentu, co místo práce jen žvanili na večírcích u chlastu a plných stolů, které jim dotovali jejich zahraniční přátelé. Možná to byli také jakési ty neziskovky, i když ne všichni byli takoví. Pro mě není Havel národní hrdina, ani nebude, spíše byl vlezdoprdelka amerikanismu a zaslepenec. Komunismus by padnul i bez Havla a jeho sametovky.

A tím se dostávám k tomu podstatnému, co chceš asi vědět a to jsou sluníčkáři, havlisti, imigranti, bruselisti a neziskovky. Opět tvrdím, jsou to ŠMEJDI VŠICHNI do jednoho, nic nedělají, za nic neodpovídají, nikoho neživí, jen sebe!!! A v tom je ten problém všeho zla = nepracují, jen žvaní, jak žvanili komunisti, ale tihle jsou agresívnější, zazobanější a bezohlednější. Přece jen, komunisté se báli sami sebe a byli jen jedni, ale dnes je jich mnohem víc a zaútočí z více stran. Jdou jenom po penězích, nejlépe nakradených ze státní kasy, stačí ostré lokty, pokřivené páteře a charaktery.

V jednotě je síla, hlásali komunisté, a tihle dobroserové to moc dobře ví, proto je roztříštěnost společnosti velká výhoda pro „Velké cíle“ a odnesou to zcela určitě naše vnoučata. Už i můj vnuk, bude mu v únoru 19 let, si toho všímá, zajímá se o politiku, fandí Okamurovi, a já jsem ráda, že se snaží myslet a přemýšlet, a že není jen hloupý konzument a materialista.

A teď se vyjádřím k tvoji otázce – zveřejnit nebo nezveřejnit? Když napíšeš a zveřejníš, musíš očekávat facky. Vždyť to znáš ze své vlastní praxe. Moje oblíbená politička Klára Samková, specialistka na trestní právo, s tím má taky zkušenost. Napsala knihu proti islámu a prý také urazila tureckého velvyslance, tak ji potrestali vysokou pokutou. Co si to dovoluje psát a urážet? A takových je mnoho a mohla bych pokračovat i z dob minulých. Hloupých je moc, jsou v přesile, ale rozhodnout se musíš sám. Nechci tě ovlivňovat, rozhodujeme se vždy sami a neseme si sebou i důsledky a svůj vlastní kříž.

 

Súhrn: Tých slov a viet napísala Andulka viac, ale hlavnou myšlienkou tých slov a viet je strach obyčajnej ženy, matky a babičky o budúcnosť svojich vnúčat, či budú žít v lepších časoch alebo v hrôzach vojny, a tak sa obracia s vyzývavou otázkou, podobne ako kedysi dobrý vojak Švejk, na všetkých tých spomínaných šmejdov: „Co blázníte, vždyť jsou tady lidi!

Tretina väznených v Čechách je odsúdená nespravodlivo. Ako je to u nás?

05.11.2020

V minulých dňoch som sa dostal prostredníctvom internetu k dvom zaujímavým informáciám z oblasti dodržiavania ľudských práv a výkon spravodlivosti v Čechách. Linky: https://www.petice.com/petice_spolku_rodiny_obti_eske_justice_na_zmnu_trestniho_adu_a_trestniho_zakona?fbclid=IwAR3m5zq67p_Em8gvi2d9-4aEgF6oWtQD7UluzcqfZTBnJgWfu-kBRx32rC8%23sign https://manifestiav.cz/ V prvom [...]

Za tú našu slovenčinu

22.11.2018

Slovenský jazyk je naj na svete, ako sa sem a tam dočítam. Je najkrajší, najľubozvučnejší, najťažší… Ale je to skutočne tak? Je skutočne najkrajší? Čo na to Maďari, ktorým sa zdá, že ten ich je najkrajší? Alebo Francúzi s tou ich francúzštinou? Alebo trebárs Afričan čo hovorí jazykom kikongo či kikuju a mnohí iní obyvatelia planéty, čo hutoria takmer so [...]

Klamanie je zločin

04.11.2018

Mnohí autori, keď píšu o komunizme, poukazujú na zločiny, ktoré tento systém vyprodukoval. Áno, je to pravda a štatistika to potvrdzuje. Komunizmus má za sebou viac obetí, než všetky ostatné -izmy dohromady. Oponenti zvyknú namietať, že to nebolo také zlé, mnohí neboli postihnutí, lágrovaní, popravení a človek mal právo na prácu, dostal sa k bytu, lacná strava, aj [...]

Peter Kotlár

Kotlár identifikoval zásahy do ľudských práv a slobôd počas pandémie covidu

28.03.2024 19:02

„Odbornej konferencie“ sa zúčastnila aj ministerka kultúry Šimkovičová.

APTOPIX Russia Ukraine War

List z Charkova: Ako sa žije v tme?

28.03.2024 18:00

Po masívnych raketových útokoch žije Charkov zväčša v tme, no ja sa aj tak usmievam. Možno už len nevládzeme plakať.

1. netradicny porod Krompachy

Zámena pacientiek v pražskej nemocnici viedla u jednej k potratu

28.03.2024 17:47

Zamestnanci nemocnice nedodržali interné predpisy a lekári preto operovali nesprávnu pacientku.

polícia, evakuácia, vyhrážky, UK, fakulta

Polícia v Bratislave zadržala medzinárodne hľadaného občana Bosny a Hercegoviny

28.03.2024 17:32

V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na 15 rokov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 9
Celková čítanosť: 24938x
Priemerná čítanosť článkov: 2771x

Autor blogu

Kategórie